Saltlampe – den gode stemning fra Himalaya

by Milla

Hjemme hos os er vi store fans af en Himalaya saltlampe. Den skaber et rigtig fantastisk lys og er genialt til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet.

Udover at være en hyggelig lampe, med et dejligt, roligt skær af lys, så siges en Himalaya salt lampe også at have en positiv indvirkning på både krop og sind.

En saltlampe er skåret ud af salt fra Himalaya bjergene. Den har typisk en rosa farve, ligesom det Himalaya salt man måske kender fra madlavning. Dette salt siges at være millioner af år gammelt og den pink farve stammer fra det høje indhold af mineraler der findes i denne type salt.

Hjemme hos os har vi saltlamper både af den slags man har en pære indeni og små saltlamper til fyrfadslys. På grund af saltets pink farve giver lampen et varmt rosa skær når den er i brug. Det er beroligende og skaber en behagelig atmosfære. Vi bruger dem også til børnene hvis de har brug for lidt lys ved sengetid.

Himalaya saltlampe virkning

En saltlampe siges at være ‘naturligt ioniserende’ hvilket betyder at de neutraliserer den elektriske ladning i omgivelserne. Dette er dog ikke videnskabeligt bevist, og det må derfor være op til den enkelte at vudere. Som sagt har vi altid primært brugt dem pga. lyset og såfremt der skulle være en sundhedsmæssig fordel så er det blot en positiv sideeffekt.

Her er nogle af de virkninger nogle mener at en saltlampe har:

  • Forbedrer luftkvaliteten. Salt har vist sig at have en positiv effekt på visse luftvejsgener, og der findes deciderede terapiformer der benytter sig af salt som terapi.
  • Virker beroligende og opløftende. Har en positiv effekt på humøret. Teorien er at når saltlampen varmes op udløses der negative ioner og ved forsøg med dyr har det vist sig at dette kan have en effekt på dannelsen af serotonin i hjernen. (kilde)
  • Forbedrer søvnen. Det er dog ikke videnskabeligt bevis at en saltlampe kan give bedre søvn (kilde) men mange mennesker oplever dog alligevel en mere behagelig og rolig søvn. Dette kan dog ligeså vel skylden fjernelsen af skarpt lys hvilket har en negativ effekt på søvnen, f.eks. lys fra skærme.

You may also like

Leave a Comment