Go Back

Spanakorizo - græske spinatris

Ingredienser
  

  • 1 kg spinat
  • 2 løg
  • 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk hakket mynte (frisk eller tørret)
  • 3 tsk hakket dild (frisk eller tørret)
  • 120 g ris
  • 400 ml vand (el så det dækker)
  • salt og peber
  • valgfrit: 1 ds hakkede tomater eller 3 spsk tomatpure
  • 1 citron (saften)

Sådan gør du
 

  • løgene hakkes fint og sauteres let i olien indtil de er bløde men stadig lyse
  • Tilsæt alle de øvrige ingrienser undtaget citron
  • Bring retten til kogepunktet og skru ned på middel varme
  • Lad retten koge indtil konsistensen er grødagtig og risene er færdigkogt. Kogetiden afhænger af hvilken type ris der bruges
  • Tilsidst overhældes retten med citronsaft
  • Server gerne med græsk feta og brød. Evt. ekstra citron