Go Back

Friania - Lækker græsk dessert

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 29 min
Ret Dessert
Køkken grækenland, Middelhavet
Antal 10

Ingredienser
  

  • 10 flade, brødformede tvebakker

Sirup

  • 250 g vand
  • 300 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 stk øko citron (skallen)

Vaniljecreme

  • 1 l mælk
  • 5 spsk majsstivelse
  • 5 spsk sukker
  • 3 stk æggeblommer
  • 1 tsk vaniljesukker

Frugtgele

  • 300 g bær (jordbær, hindbær, brombær)
  • 3 dl vand
  • 3 stk husblas
  • 6 spsk sukker

Flødeskum

  • 500 ml piskefløde
  • 3 spsk flormelis (kan udelades)

Topping

  • kanel, hakkede pistacienødder, hakkede mandler, friske bær

Sådan gør du
 

  • Start med at lave din sirup
  • Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle og giv det et opkog indtil sukkeret er godt opløst
  • Placer dine tvebakkebrød i en bradepande eller bageform. Skær evt kanterne til hvis du bruger runde brød. P
  • Hæld sirup over mens den stadig er varm, så alle tvebakker er godt dækkede og kan suge sirup
  • Lav din vaniljecreme ved at hælde mælk i en kasserolle og varm det op til nær kogepunktet
  • Tilsæt æggeblommer, sukker og majsstivelse og pisk godt igennem
  • Varm cremen op og pisk indtil den bliver tyk som budding
  • Hæld cremen over de sirupsdækkede tvebakkebrød og lad det køle af. Stil den gerne i køleskabet mens du forbereder resten
  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Hæld resten af ingredienserne i en kasserolle og kog bær 10-15 min
  • Si frugtsaften fra frugten over i en skål
  • Tilsæt den udblødte husblas og rør grundigt til det er opløst.
  • Lad gelen køle lidt af og hæld den over den kolde vaniljebudding, som nu gerne skulle være stivnet.
  • Geleen skal være let afkølet men ikke så kold at den er begyndt at stivne.
  • Når den hældes ovenpå den kolde vaniljecreme, så dannes der et flot lag
  • Herefter stilles desserten igen i køleskabet indtil geleen er stivnet
  • Til sidst pyntes med flødeskum, evt. sødet. Enten i lag eller i flotte mønstre med en sprøjtepose
  • Pynten i opskriften er blot nævnt som inspiration; ofte drysses lidt kanel blot over