5 gode grunde til at rejse med børn

by Milla

Nogle forældre ryster på hovedet ved tanken om, at tage ud og rejse med børn. Man hører ofte sætningen “vi venter til børnene er blevet store”. Men det er rent faktisk ikke nødvendigt, fordi selvom det kræver en del forberedelse og tilpasning, at rejse med børn, så kan det samtidig være en meget berigende oplevelse – for både store og små. Her kommer 5 gode grunde til at rejse med børn:

  1. Vi oplever ofte tingene anderledes, når vi deler oplevelserne med børn. En tur til Paris, vil måske føles velkendt for mange, men hvis man ikke har haft børnene med før, så vil man opleve helt nye sider af byen fordi man ofte vil være nødt til at tage tingene i et andet tempo, og at udforske andre sider af byen.
  2. Du vil opleve den lokale kultur på en ny måde. I mange kulturer spiller børn en meget central rolle, og det er nemmere at bryde de personlige barrierer via børnene. Folk er ikke “bange” for at kommunikere med børn trods eventuelle sprogbarrierer. Dvs. du ofte vil opleve at komme i kontakt med lokalbefolkningen på en anden måde, end hvis man rejser som voksen turist. Desuden vil du få større indblik i hverdagslivet, da du vil få brug for at besøge de små lokale butikker, bagerier, apoteker i stedet for kun restauranter og turistbutikker.
  3. Børnene lærer en masse nyt gennem deres nye oplevelser og erfaringer. De får helt nye sanseoplevelser; ser nye ting, nye lugte, nye lyde, nye smagsoplevelser etc. De vil prøve at kommunikere med andre børn, muligvis uden at have et fælles sprog, så de vil opleve nye måder at kommunikere på.
  4. Nye oplevelser i fremmede omgivelser styrker de familiære bånd. I vil dele en masse spændende erfaringer, som i vil kunne mindes i mange år.
  5. Børn er ikke så bange for at bryde rutinerne, som voksne ofte er. Børn er fra naturens side fleksible og gode til at omstille sig. De kender ikke selv rutiner – det er noget vi voksne skaber for dem. Det kan være sundt for hele familien at bryde rutinerne for en periode, da det vil give mulighed for større nærvær og muligheden for at opleve nye sider af hinanden. Du behøver ikke være bange for, at bryde rutinerne for en stund – hvis du ønsker det, så falder både børn og voksne tilbage til rutiner og mønstre efter hjemkomst. Med mindre man tager det som en god chance for at lave om på nogle vaner.

You may also like

Leave a Comment