Bamix Stavblender – Swissline XL – Den stærkeste stavblender på markedet

by Milla

Bamix Stavblender

Hvis man står og mangler en stavblender, og overvejer at anskaffe sig sådan en – så står man overfor en række valg. Man skal overveje hvad man forventer af sin stavblender, hvad man skal bruge den til, og hvad man ellers har i sit køkken, som kan supplere stavblenderen. Har man brug for en stavblender med forskellige udvidelsesmuligheder – så er en Bamix Stavblender et oplagt valg. En simpel søgning på internettet vil også bekræfte at en Bamix stavblender er at betragte som den ultimtive stavblender. Bamix anses som værende toppen af kransekagen når det kommer til stavblendere.

Men er en Bamix stavblender nu også så god som den lyder? Og kan den virkelig leve op til sit ry som det bedste af det bedste?

Ja – jeg må indrømme, at jeg havde store forventninger da jeg anskaffede mig en Bamix stavblender. Og på de fleste punkter lever den ganske fint op til mine forventninger. Og det vil jeg gå i dybden med herunder.

Overvejelser ved køb af en Bamix stavblender

Jeg valgte at købe min Bamix stavblender på nettet, så den blev sendt hjem til mig. Jeg havde kigget i forskellige butikker, fordi jeg havde holdt øje med hvem der havde gode bamix tilbud i ugerne op til den dag jeg købte tryllestaven. Men jeg kunne ikke finde nogle steder der havde bedre priser end dem jeg fandt på nettet.

Oprindeligt ledte jeg efter en Bamix Superbox men efter at have søgt på nettet og ledt rundt omkring så valgte jeg at købe en Bamix Swissline stavblender uden tilbehør. Men jeg kunne lige så godt have købt en Bamix Superbox til at starte med, da jeg allerede har anskaffet mig det meste af det tilhørende Bamix tilbehør. Så jeg kunne have sparet en del penge ved at have købt en Bamix Superbox til at starte med da det er dyrere at købe Bamix tilbehør ved siden af. Men gjort er gjort, og jeg har nu anskaffet mig det meste af det Bamix tilbehør jeg har brug for.

Jeg valgte at købe en Bamix Swissline XL. Den primære årsag til at jeg valgte denne er, at den har en effekt på 200 W, hvilket betyder at den er stærk og kraftig. Jeg vidste fra starten, at min stavblender skulle bruges til at knuse is, male nødder etc. og så er det vigtigt med en kraftfuld motor.

Førstehåndsindtryk

Jeg bestilte min Bamix stavblender online, og jeg var henrykt da pakken ankom blot 2 dage efter bestillingen. Den oser af luksus når man pakker den op, og holderen udstråler en vis eksklusivitet, som klæder ethvert køkkenbord.

Selve stavblenderen er ret tung og ligger tungt i hånden, hvilket også giver et signal om at man har at gøre med godt isenkram. Det er nemt at skille delene ad, og i holderen er der et lille rum til de forskellige blade. Alt i alt giver stavblenderen et rigtig godt førstehåndsindtryk, og forventningerne bliver bestemt ikke mindre når man modtager og pakker stavblenderen ud.

Realiteter vs. forventninger

Som sagt, havde jeg ret store forventninger til stavblenderen, så jeg kunne nærmest ikke vente med at komme igang. Den er meget nem at have med at gøre, og efter en omgang rengøring satte jeg stikket i, og gjorde klar til en smoothie. Bamix Swissline kommer med et blenderglas, så det var nemt at komme igang. I med stikket og så igang med de frosne jordbær. Frosne jordbær må siges at være en test for enhver blender, så det var lige på og hårdt – men jeg må sige at den klarede prøven ret godt.

Det er klart nemmest hvis der er godt med væske i glasset, så længe der er væske så klarer den en god portion frosne jordbær uden problemer. Hvis der ikke er så meget væske skal man bruge lidt flere armkræfter, men så klarer den også det. Den klarer alle former for frossen frugt og grønt uden problemer. Man skal dog have et godt greb om den, og nogle gange lægge lidt kræfter i for at presse ned i glasset, hvis der ikke er så meget væske i.

Stavblenderen har to hastigheder; hvor den første har 10.000-12.000 omdr./min., og den anden 15.000-17.000 omdr./min. Jeg må indrømme at jeg som oftest bruger den hurtige hastighed, med mindre jeg blender noget blødt som f.eks. suppe. Man skal dog være opmærksom når man bruger den hurtige, da hakkede nødder hurtigt vil blive til nøddesmør på den hurtige hastighed. Så man skal ikke køre den for længe, hvis man blot skal bruge hakkede nødder. En flødeskum vil også hurtig blive for stiv hvis man pisker på den hurtige hastighed.

Den kan blende stort set alt i en hastig fart. Selvom jeg har haft min i over et år nu, så glæder jeg mig stadig over, hvor meget den egentlig kan. Jeg bruger den hver dag til smoothies, hjemmelavet is, hakkede nødder, nøddesmør, hummus, mayonnaise, piskede æg, flødeskum, hakkede grøntsager etc. Den kan også sagtens bruges til at røre en kagedej sammen. Og ikke mindst så er en Bamixx stavblender berømt for, at kunne piske skummetmælk til skum – og det kan den klare nemt og hurtigt.

Kan den erstatte en almindelig blender?

Mange bliver ofte overraskede over, at jeg klarer mig med en stavblender, for de fleste tror ikke rigtig på, at den kan klare det helt store. Men det kan den faktisk godt. Stort set den eneste gang jeg har haft brug for en større blender er når jeg laver store portioner af noget, f.eks. hummus eller en stor portion falafel-dej. Det er ikke fordi den ikke kan klare det, men lige netop med store mængder kikærter er det rart med en lukket beholder. En lille portion kan den sagtens klare, men det tager lidt længere tid med en stor portion da man bliver nødt til at blende kikærterne over flere omgange. Ellers vil jeg påstå at man faktisk godt kan klare sig med en Bamix stavblender.

Den kan også f.eks. erstatte en foodprocessor hvis man tilkøber en Slicesy, som kan hakke, rive og grinde. Der følger en lille processor med, lidt ala en minihakker som er rigtig god til at finthakke f.eks. løg og hvidløg, og nødder. Men den er forholdsvis lille i størrelsen. Den er rigtig god til at lave en portion nødde- eller mandelmel. Det tager stort set ingen tid, og hvis man laver sin egen mandelmel sparer man desuden en masse penge, da mandelmel er dyrt i butikkerne.

Hvilket tilbehør får man med?

Da jeg købte min Bamix Swissline XL fulgte der en stander med, samt 3 blade (multifunktion-, piske-, blenderblad), 1 målebæger på 1 liter, og en minihakker.

Derudover kan man købe en masse forskelligt Bamix tilbehør. Jeg købte hurtigt den skarpe kød- og grøntsagskniv, som jeg synes er rigtig god til lidt grovere grøntsager. Og til de før omtalte kikærter, da er dette blad også at foretrække. Slicesy synes jeg også er rigtig god, den er ikke så stor som man måske kunne ønske, men til en portion råkost til aftensmaden er den rigtig effektiv.

Det gode ved Bamix Swissline er bestemt at den er så kraftig. Jeg tror ikke jeg ville være lige så glad for en på 140 W. Og så er den virkelig slidstærk og svigter aldrig. Jeg har haft min i lidt over et år, og jeg har endnu ikke oplevet den svigte en eneste gang, så jeg synes det er et rigtig godt køb. Jeg har ihvertfald aldrig fortrudt, og jeg tror slet ikke jeg ville kunne undvære den. Jeg har aldrig oplevet noget som helst som Bamix’en ikke kunne klare.

Hos Kitchenone.dk finder du et stort udvalg af Bamix stavblendere samt en masse forskelligt Bamix tilbehør. Prisen for en Bamix Swissline ligger ret fast på kr. 1299,- mens de lidt svagere modeller er lidt billigere og nogle gange kan findes på tilbud. Hvis du ved at du ønsker at købe tilbehøret så kan du overveje at købe en Bamix Superbox. På den måde får du en del ekstra tilbehør til en billigere pris end hvis du skal ud og købe tilbehøret separat efterfølgende.

Klik her for at se priser på Bamix Stavblender

You may also like

1 comment

Sådan laver du hjemmelavet plantefars - Millamor marts 2, 2019 - 12:20 pm

[…] hvidløg og champignon finthakkes. Jeg bruger min Bamix foodprocessor – jeg kan godt lide konsistensen den giver. Rodfrugter skæres i mindre stykker og koges […]

Reply

Leave a Comment