Chokoladekage med olie

by Milla

Jeg elsker at bage med olie. Både fordi jeg ofte har en masse god olivenolie med hjem fra Grækenland, men også fordi jeg ofte glemmer at købe smør. Der mangler ofte smør i vores køleskab, så denne opskrift på chokoladekage med olie er en jeg ofte tyer til når der ikke er smør til at bage en kage.

Vi er ikke en smørspisende familie, så vi spiser sjældent smør til daglig. Men et hjemmebagt brød med godt med saltet smør spiser vi gerne. Så smør er ikke hverdagskost, men heller ikke noget vi siger nej til ved lejligheder. Jeg elsker også at bage med smør, men jeg har efterhånden bygget et mindre repertoire af opskrifter med olie, såldes at jeg altid kan bage en kage til det kagehungrende folk i huset.

Denne chokoladekage med olie bliver ofte spist indenfor en dag, og hvis den ikke er væk inden solnedgang så er den som regel væk inden middag næste dag. Med andre ord; den er god! Den bliver svampet og blød indeni, men fast ovenpå. Den er også god som dessert med en god kugle vaniljeis.

Chokoladekage med olie

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 35 min
Ret Dessert, kage, Snack
Antal 12

Ingredienser
  

  • 350 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 100 g kakaopulver
  • 3 dl olie
  • 5 dl mælk
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Bland alle de tørre ingredienser. Brug evt. en sigte
  • Tilsæt olie og mælk
  • Rør godt evt. med en røremaskine eller elpisker. Dejen skal være tyndere end typisk kagedej
  • Smør en bageform og hæld dejen i
  • Bages ved 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. Bages i cirka 35 min. Prik med et tandstik for at sikre at kagen er bagt. Bagetiden afhænger også af formen og hvor flad den er. Så tjek inden du tager kagen ud. Den skal føles blød og svampet.

brug gerne en smagsneutral olie til denne kage, så olien ikke smager for meget igennem i kagen. Det kan f.eks. være solsikkeolie eller majsolie. Jeg har dog også bagt kagen med olivenolie, da jeg ofte har masser af olivenolie med hjem fra Grækenland.

En anden stor fordel ved denne kage er, at der heller ikke skal æg i. Hvem havde troet at man kunne bage en lækker kage uden smør og æg? Så alt i alt en nem og god kage, du kan lave selv hvis du har glemt at købe ind til kage.

Jeg anbefaler også en god glasur på toppen af denne kage. Du kan bruge både hvid glasur eller chokoladeglasur, alt efter hvad du bedst kan lide. Er der børn rundt om bordet, så er lidt farvestrålende krymmel også lækkert oven på denne lækre chokoladekage med olie.

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering