Cremet Broccoli Bake

by Milla

Denne opskrift er lækker og hurtig som tilbehør. Står du og mangler noget lækkert tilbehør til en god bøf eller noget fedme til dine vegetardeller – så er denne cremede broccoli bake et rigtigt godt valg. Og har du ikke broccoli, så er den mindst lige så lækker med blomkål.

Jeg laver den i min instant pot – min uundværlige bedste ven – og derfor går det nemt, og hurtigt – og konsistensen bliver helt i top. Jeg ved ikke hvordan resultatet ville blive i ovnen, men jeg ville ihvertfald sørge for at dække retten med folie, så der ikke kommer skorpe på. Retten skal være blød og cremet – lidt som en mac n’ cheese – og apropos denne cremede ret, så ville den højst sandsynligt også være fortrinlig sammen med pasta. Du vil også kunne lave retten i en manuel trykkoger.

Har du ikke en Instant Pot – så synes jeg du skulle købe en – du vil ikke fortryde det. Men jeg tror måske godt man kan lave retten på en pande, evt med lidt mere væde i. Jeg har dog ikke prøvet det, så det er blot et gæt. Det gode ved en Instant Pot – eller trykkoger, er at grøntsagerne bevarer sit bid, de bliver ikke vandede eller for bløde. Men med rigeligt overvågning så tror jeg godt det kan lykkedes på en pande.

Jeg har en rund metalform, som jeg sætter oven på dampindsatsen i min instant pot. Jeg hælder vand i bunden af min instant pot og så tilberedes broccolien over dampen fra det varme vand. Grøntsager bliver bare virkelig lækre i en Instant Pot.

Cremet Broccoli Bake

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Tilbehør

Equipment

 • instant pot

Ingredienser
  

 • 1 stk broccoli eller blomkål i små buketter
 • 4 spsk mascarpone
 • 1 tsk smør
 • 100 g revet parmesan
 • salt, peber

Sådan gør du
 

 • Bland alle ingredienser sammen i en skål
 • Læg blandingen i en form der passer til din instant pot el. trykkoger
 • Hæld 1 kop vand i bunden af din instant pot og sæt dampindsatsen i
 • Læg låg el. folie på din form og sæt blandingen ovenpå dampindsatsen
 • Giv retten 5 min på high pressure og lad ventilen slippe naturligt

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering