En smuttur til Athen og Akropolis

by Milla

Besøg Akropolis i den europæiske storby Athen

Athen er Grækenlands største by med dens ca. 5 millioner indbyggere. Athen har alt hvad en europæisk hovedstad skal byde på under en storbyferie. Der er gode shoppingmuligheder, utallige historiske og arkæologiske seværdigheder, velfungerende metrosystem, badestrande indenfor rækkevidde samt byens vigtigste og mest centrale historiske seværdighed; Akropolis.

Akropolis betyder direkte oversat fra græsk “byen på toppen” (Akro: top, kant) (polis: by) og navnet giver god mening fordi Akropolis er bygget på en top, hvorfra de historiske monumenter rejser sig over resten af byen som et fast og stabilt holdepunkt, når man bevæger sig rundt i den store hektiske hovedstad.

På Akropolis er de ældste arkæologiske fund, i form af potterester, dateret tilbage til  Neolitisk tid 4000 år F.Kr. Det største tempel, Parthanon, er dedikeret til den græske gudinde Athena, som er anset som byens beskytter. Byggeriet af Parthenon startede i 447 f.Kr. men blev jævnet med jorden ved den persiske invasion i 480 f.Kr. for senere at blive genopbygget igen. Grækenland begyndte en omfattende rekonstruktion i 1975 og den dag idag arbejdes der stadig med vedligeholdelsen af det fantastiske bygningsværk.

Plaka

Ved foden af Akropolis ligger området Plaka, som også er velbesøgt blandt både turister og lokale pga. den hyggelige atmosfære kombineret med den fantastiske og konstante udsigt til Akropolis. Her findes snævre veje og stier, trapper og skråninger, små hyggelige butikker, samt restauranter og caféer. Her i området finder man også en masse populære hoteller. Klik her for at finde Et besøg på en lille restaurant med en tallerken Pikilia (den græske form for tapas) samt en kande lokalt produceret vin udgør en uforglemmelig oplevelse, og må bestemt ikke mangle under et besøg i Athen. Er man så heldig at kunne besøge stedet i måneskin, så er oplevelsen helt i top.

I hvilken sæson er det bedst at rejse til Athen?

Perioden juli – august er helt klart de varmeste måneder i Grækenland. Temperaturen i Athen er som regel flere grader højere i Athen end i det øvrige Grækenland. Luften står stille i Athen og i de varme sommermåneder er det praktisk talt umuligt at foretage sig noget særligt i løbet af dagens varmeste timer. Så vil man på sightseeing og rundt og opleve byen, så foregår det som regel om aftenen, mens dagen bliver lang og varm.

Vil man på sightseeing og ud og opleve byen, så er det klart at foretrække forår eller efterår. I marts-maj er der også gode varme dage med masser af solskin og sommerstemning i byen. September hører også til sommeren og her er de fleste dage præget af varme og solsking, så det er en god måned, hvis man ønsker at forlænge sommeren lidt i forhold til Danmark. Først hen i oktober begynder vejret at skifte til det mere ustadige efterårsvejr, hvor der kan være regnvejrsdage. November-december kan stadig byde på solrigt vejr, og lunere temperaturer end vi kender fra Danmark. Og ikke mindst, så er julestemningen jo altid interessant at opleve i et andet land. Så Athen er faktisk et fremragende rejsemål hele året, hvor man stort set altid vil finde solskin og lunere temperaturer. Klik her for at Bestille billige flybilletter med SAS

You may also like

Leave a Comment