Et besøg i Sydafrika og Cape Town

by Milla

Cape Town i Sydafrika

Går turen til Sydafrika, så er Cape Town bestemt et besøg værd. Her er der tale om en stor by med alle de bekvemmeligheder man forventer sig af storbylivet. Der er rige shoppingmuligheder, et væld af underholdning men også fantastiske naturoplevelser indenfor rækkevidde. Og mulighederne i byen bliver nok ikke mindre på grund af forberedelserne til VM i fodbold 2010.

Generelt er Sydafrika et meget kontrastfyldt land og Cape Town er ingen undtagelse. Her er noget for enhver smag – og kontrasten mellem rig og fattig er slående, ligesom det er gældende for resten af landet. Der bor ca. 3,5 mill. mennesker i Cape Town og hovedsprogene er Afrikaans, Xhosa og Engelsk.

Table Mountain

Byen er beliggende ved Table Bay, ved foden af Table Mountain; det karakteristiske bjerg med det flade plateau, som er en af de største attraktioner med det karakteristisk udseende som bjerget har. Der er forbindelse til bjergplateauet via svævebane og i klart vejr har man en fantastisk udsigt fra bjergtoppen, og man kan snildt bruge et par timer på toppen af Table Mountain. Bjerget er en del af et naturreservat, der strækker sig hele vejen til sydspidsen Kap Det Gode Håb.

Kontrasterne afspejles også i havet. Cape Town er kendt for sine dejlige strande og pga. byens beliggenhed, kan man sagtens besøge flere strande i samme omgang. Kysten mod Atlanterhavet er kølig og kan byde på store bølger og stærk strøm alt efter vindforholdende. Langt mildere og lunere er vandet ved kysten omkring False Bay. Kystlinien er populære boligområder, hvor den sydlige atlanterhavskyst er den mest prominente.

Waterfront, Robben Island og Two Oceans Aquarium

Cape Town blev oprindeligt dannet af Dutch East India Company som en havnestation, hvor de hollandske skibe kunne gøre et stop for proviant før de skulle videre mod Østafrika, Indien og Asien. Havnen spiller derfor stadig en central rolle, og der er masser af liv på havnefronten. Der er også her man finder byens største turistattraktion The Victoria & Alfred Waterfront, som nu er hjemsted for et væld af hoteller, restauranter, butikker og shoppingcentre. Her er også færgeforbindelse til Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet. Det er også her man finder det store og imponerende Two Oceans Aquarium, som bestemt er et besøg værd. Her er der mulighed for at komme tæt på både pingviner, kongekrabber, kæmpe farvestrålende fisk, rokker og hajer.

Hvis man vil endnu tættere på en hvid haj, er der udenfor akvariet mulighed for bådture, hvor man kan komme ud og dykke med hvide hajer, idet man bliver nedsænket i et bur, hvorefter man kan komme rigtig tæt på de skarpe tænder, hvis man har disse lyster. Alternativt kan man også nyde en god frokost ved havnefronten, og hvis man er heldig, så kan man få et glimt af hvaler, som en gang imellem forvilder sig ind i havnekanalerne. The Victoria & Alfred Waterfront kan man altså nemt få rigtig mange timer til at gå, eller eventuelt dage hvis man har rigeligt at tage af.

God restaurant i Cape Town

Er du i Cape Town og leder efter en god restaurantoplevelse, så er den etiopiske restaurant Addis in Cape helt bestemt et besøg værd. Vi fandt restauranten ved et tilfælde, da vi gik på den centrale Long Street og ledte efter et sted at spise. Udefra ser restauranten ikke særlig speciel ud, men det indtryk skal snart ændre sig, når man træder indenfor. Man bliver hilst velkommen af venligt personale, og ført til et bord, som er et traditionelt etiopisk flettet bord, og herefter starter en helt unik oplevelse. En servitrice kommer med et sølvfad, hvor man får vasket sine hænder, da maden traditionelt spises med fingrene. Man kan dog få bestik, hvis man virkelig foretrækker det, men vi valgte den autentiske metode. Herefter serveres etiopisk fladbrød og en masse små skåle med forskelligt indhold bl.a. kylling i pikant sauce, krydrede bønner og linser, lam i spinatsauce og andre meget aromatiske og delikate retter. Selv vores 2-årige var meget begejstret, især fordi det her var helt legalt at spise med hænderne. Denne aften var der livemusik, hvilket gav en god stemning. Vi sluttede af med etiopisk kaffe og popcorn til børnene. Vi var så begejstrede for denne restaurant, at vi nåede at besøge den 2 gange på 4 dage. Herunder ses et billede af den smagfulde indretning. Se restaurantens hjemmeside her, så du kan se beliggenhed og eventuelt reservere et bord.

Etiopisk restaurant i Cape Town

You may also like

Leave a Comment