Hjemmelavet Ansigtsmaske

by Milla

For dem som ikke har tid eller lyst til at gå til ansigtbehandlinger i tide og utide, så kan en hjemmelavet ansigtsmaske være en lækker form for selvforkælelse hjemme på badeværelset. Ikke nok med, at der er masser af penge at spare, men du kan også lave hjemmelavede ansigtsmasker blot ud fra simple, naturlige ingredienser du finder i dit eget køkken.

En ansigtsmaske behøver ikke altid være noget du køber i en fin indpakning i butikken. Du kan finde masser af nærende, blødgørende, rensende ingredienser direkte i naturens eget skattekammer. Her får du nogle forslag til hvordan du kan lave en hjemmelavet ansigtsmaske til at forkæle dig selv med i dit eget hjem. Du får flere forskellige forslag du kan afprøve der hjemme.

Disse opskrifter er baseret på honning. Honning har en fantasktisk virkning på alle slags hud; honning er naturligt antibakteriel, rensende, nærende og blødgørende, og er derfor en oplagt ingrediens i en hjemmelavet ansigtsmaske. Ved at blande honningen med andre naturlige ingredienser kan du få forskellige virkninger alt efter din hudtype.

Hjemmelavet ansigtsmaske

Hjemmelavet ansigtsmaske med honning og avocado

Opskrift på hjemmelavet ansigtsmaske:

Til tør hud:

 • 1 banan
 • 1 spsk honning

Blend/mos bananen godt og rør honningen i. Fordel blandingen i ansigtet og lad den virke 10-15 minutter. Vask efter med lunkent vand.

Til alle hudtyper: 

 • ½ moden avocado
 • 2 tsk honning

Mos avocadoen godt til den er lind og cremet. Bland honningen i og rør godt rundt. Fordel blandingen i hele ansigtet og lad masken virke i min. 20 min. Vask med lunkent vand. Denne ansigtsmaske kan bruges af alle hudtyper.

Til fedtet hud:

 • 3 tsk honning
 • ½ tsk kanel

Bland honning og kanel sammen, og fordel det i ansigtet. På grund af den stødte kanel vil denne ansigtsmaske have en let skrubbende effekt. Du kan derfor med fordel skrubbe forsigtigt i ansigtet hvis du vil have en ekstra rensende effekt. Lad masken sidde i ansigtet i 30 min. Vask derefter grundigt med en vaskeklud og lunt vand. Kanel kan være lidt skrapt for sensitiv hud, så du kan evt. prøve at påføre lidt af ansigtsmasken før du påfører i hele ansigtet. Prøv evt. at påføre lidt i indersiden af den albue, for at se om huden kan tåle det.

Til sensitiv hud:

 • 2 tsk honning
 • 1 tsk aloe vera gele

Bland honning og aloe vera sammen og fordel i ansigtet. Lad masken virke i 10-20 min. Aloe vera har en beroligende effekt på sart og irriteret hud. Denne maske er også velegnet ved eksem, ar, solskoldethed eller andre hudirritationer.

Til uren hud:

 • 2 tsk honning
 • 1 tsk æblecidereddike
 • 1 tsk bagepulver

Bland alle ingredienserne til en tyk pasta, som fordeles i hele ansigtet. Lad masken virke i 10 min. Fjern med en fugtig vaskeklud for en let skrubbende effekt. Rens grundigt.

You may also like

Leave a Comment