Hjemmelavet Deodorant

by Milla

Hvis man gerne vil undgå unødvendig kemi på kroppen, så er det en god idé at lave en hjemmelavet deodorant.

Der har været fokus på aluminiums skadelige virkning på kroppen, og det er et stof der er tilsat de fleste kommercielle deodoranter på markedet. Aluminium har vist sig at kunne forårsage nerveskader, og er også blevet sat i sammenhæng med forskellige former for kræft, så hvis man vil være på den sikre side, er det fornuftigt at undgå det.

Aluminium optages via huden og det optages nemmest når man lige har barberet sig, og da rigtig mange kvinder barberer sig i armhulerne dagligt eller ugentligt, så er det ret svært at undgå aluminium. Løsningen kan være at lave en hjemmelavet deodorant.

Jeg har prøvet en del forskellige deodoranter uden alminium, men ingen har været så effektive som den hjemmelavede version. Så fortvivl ikke – disse opskrifter er så effektive at du ikke vil savne en “rigtig” deodorant.

Der er to forskellige opskrifter. Den ene er egentlig ikke bedre end den anden, men der er en del mennesker der ikke kan tåle natron på huden (undertegnede inklusiv) så jeg foretrækker opskrift nr. 2. Den første er lidt nemmere at blande, men virkningsmæssigt er de lige gode. Jeg fik udslæt under armene, og det viste sig at være natron jeg reagerede på. Men prøv dig frem og se hvad du bedst kan lide.

Opskrift 1:

  • 2 dele kokosolie
  • 1 del natron

Rør det godt sammen og opbevar det i en lille krukke med låg. Smør det under armhulerne efter badet.

Opskrift 2:

  • 1 dl kokosolie
  • saften af 1 citron

Rør det godt sammen. Det er nemmest når kokosolien er blød men stadig fast. Hvis olien er flydende kan det skille. Opbevar det i en lille beholder med låg, og smør det i armhulerne efter bad. Denne blanding kan også bruges andre steder på kroppen. Tilføj evt. et par dråber æterisk olie hvis du ønsker lidt ekstra duft.

God fornøjelse med at lave hjemmelavet deodorant. Hvis du har prøvet hjemmelavet deodorant og har opskrifter, tips eller tricks er du velkommen til at skrive en kommentar. 

You may also like

1 comment

Monika Frederiksen juli 3, 2021 - 6:01 am

Hej,
Endelig en opskrift på deo uden natron, jeg reagerer også på det nemlig. Tak ☺️
Men jeg kan godt lide sheasmør i kombi med kokosolien.
Har du andre variationer af natron-fri deo? Og evt hvilke blandingsforhold og hvordan opbevarer du den osv?
På forhånd tak
Kh Monika

Reply

Leave a Comment