Hjemmelavet Hårkur

by Milla

skincare-1122666_1280

En hårkur kan gøre underværker for et træt og trist hår. Især om vinteren kan håret virkelig trænge til en kærlig hånd, da kulde og fugt kan være hårdt for håret. Nu hvor foråret så småt er kommet, så kan det være en rigtig god idé at give håret lidt kærlig pleje.

En god hårkur går ind og giver håret masser af fugt og pleje. Ved at tilføre håret fugt og næring kan man få håret til at se mere sundt og velplejet ud. Og hvem sætter ikke pris på en velplejet manke?

Der findes utallige forskellige hårkure på markedet, og der findes rigtig mange gode hårkure som plejer og genopbygger det slidte hår. Men man kan også lave en hjemmelavet hårkur derhjemme ved at bruge nogle af de ingredienser man alligevel har i køkkenet. På den måde sparer man lidt penge, og man får en naturlig hårkur som kun består af naturlige ingredienser. Så er man sikker på, at man undgår unødvendig parfume og andet skidt der kan være hårdt for håret.

Hvis du har mod på, at lave en hjemmelavet hårkur, så kan du prøve nogle af følgende kombinationer:

Kokosolie

Dette er nok den ultimativt nemmeste hårkure af alle, den består nemlig kun af en enkelt ingrediens; kokosolie. Jeg lærte faktisk om kokosolie fra en veninde som havde skadet sit hår på grund af for meget farve, og derfor havde brug for et ordentligt skud fugt. Hun havde brugt kokosolie med stor success, og det måtte jeg derfor også prøve. Jeg har tørt og krøllet hår, og kokosolien virkede fantastisk på mit hår.

Det eneste du har brug for er omkring ½ dl smeltet kokosolie. Det skal lige varmes en anelse så det bliver flydende. Put kokosolien i tørt eller fugtigt hår (det betyder ikke noget for slutresultatet, så gør hvad du føler bedst) og fordel det godt i håret. Pak håret godt ind, så du ikke får olie på tøj eller andet. Lad olien virke i minimum 1 time men gerne længere. Hvis du har mod på det kan du sove med kokosolie i håret en enkelt nat. Sørg for at håret er pakket godt ind evt. i en plasticpose eller en badehætte og et håndklæde omkring, da kokosolien ellers kan lave et værre svinere på sengetøjet.

Når det er tid til at fjerne olien skyller du håret godt og grundigt under bruseren. Håret vil ikke føles så fedtet som du måske tror når du læser dette, for håret vil have absorberet det meste af olien. Men hvis du føler det er nødvendigt så kan du lige vaske håret med en mild og plejende shampoo. Håret vil nu føles silkeblødt og lækkert.

Avocado og æggeblomme

Æggeblommer har i mange år været brugt til at pleje håret. Jeg husker, at have set store plastflasker med gul shampoo med teksten “æggeshampoo” i supermarkedernes hylder, da jeg var barn. Som barn var jeg ikke specielt tiltrukket af tanken om æg i håret, men som teenager begyndte jeg første gang at eksperimentere med æggeblommer i håret, da det er en god fugtgiver til håret.

Æggeblommer giver desuden glans til håret, og ved at blande dem med lidt most avocado får  man en blanding der kan give fugt, glans og styrke til et trist og slidt hår. Mos ½ avocado og bland den sammen med 2 æggeblommer og fordel blandingen i vådt hår. Lad det virke i 15-20 min. og skyl godt.

Honning, yogurt og olivenolie

Det lyder måske ikke som verdens lækreste blanding men disse 3 ingredienser blandet sammen er en fantastisk cocktail for et trist og glansløst hår. Honning lyder måske som en fedtet affære, men i virkeligheden er honning et blødgørende og helende middel til både hår og hud. Trænger dit hår til et sundhedsboost så prøv denne kombination.

  • 1 tsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • ½ dl yogurt

Bland det hele godt sammen og fordel det grundtigt i fugtigt hår. Lad blandingen virke i 15-20 min. inden du skyller det ud. Nyd nu dit bløde, blanke og velplejede hår.

Held og lykke med din hjemmelavede hårkur. Jeg håber du får lækkert, blødt og velplejet hår, og at du vil nyde naturens underværker. 

 

You may also like

Leave a Comment