Hvilken Juicepresser er bedst i test

by Milla

Leder du efter en juicepresser men er i tvivl om hvad du skal vælge? Så læs med her i vores juicepreser test og find ud af hvilken juicepresser er bedst i test. At lave sin egen friskpressede juice er en sand fornøjelse. Ikke nok med at det smager godt, men det er også en god måde at tilføre en masse gode vitaminer til sin krop, så man kan holde sig sund og rask. Med en god juicepresser kan man booste sit immunforsvar med friske juicer af lækre frugter og grøntsager.

Hvis du gerne vil igang med at lave din egen juice derhjemme så kræver det at du investerer i en juicepresser. Der er efterhånden en del forskellige på markedet, og det kan derfor være lidt af en jungle at finde ud af hvilken juicepresser der er bedst i test. Vi har derfor prøvet nogle forskellige juicepressere af så vi forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej når du skal vælge juicepresser.

Den store juicepresser test

wilfa-slowjuicerWilfa slowjuicer

Den første juicepresser vi skal kigge på er en Wilfa Juicepresser. Denne model er en slow juicer. En slow juicer er en juicepresser der langsomt kværner frugten hvorved saften presses ud. Fordi processen går lidt langsommere end ved en saftcentrifuge der hurtigt presser juicen ved at slynge den rundt i en centrifuge, så undgår man at juicen oxyderer. Dette betyder at vitaminerne og enzymerne bevares bedre, og juicen kan derfor gemmes i op til 24 timer i køleskabet.

Ved første øjekast så ser denne juicepresser elegant og strømlinet ud. De fleste dele er i plastic mens selve maskinen er i børstet stål. Den keramiske kværn er hvid. Den er nem at samle og skille ad igen, og de fleste dele kan gå i opvaskemaskinen så den er nem at gøre ren.

Den har en kraftig motor på hele 150 watt hvilket gør det til en kraftig maskine der kan arbejde længe.

Den har en rummelig tragt, hvor der er plads til frugt og grønt i mange forskellige størrelser. Æbler og appelsiner skal dog lige skæres i kvarte for at passe i tragten. Man behøver dog ikke nødvendigvis skrælle frugt og grønt da der sidder et lille filter der filtrerer alt fra.

Maskinen brummer en smule så det er ikke den mest støjsvage model, men den larmer dog ikke mere end at det sagtens kan holdes ud.

Juicen ledes ned i en lille beholder og der er også en beholder til overskydende pulp. Det der virkelig imponerer ved denne maskine er, at pulpen er ekstremt tør. Det kan derfor anbefales at sortere lidt i det, da meget af det kan bruges igen. Juicer man gulerødder eller rødbeder kan man lave en lækker råkost af pulpen, eller man kan lave lækre grøntsagsfrikadeller.

En enkelt negativ ting ved denne juicepresser er, at den ikke er super god til bløde frugter, men den udmærker sig ved de hårde grøntsager. Æbler, mango, banan etc. laver lidt mos i røret, så det kan anbefales at skifte imellem bløde og hårde frugter hvis man f.eks. har nogle bløde æbler. Hårde æbler klarer den helt uden problemer.

Alt i alt en rigtig god juicer der fås til omkring 1000 kroner. Se priser her. 

omega-horisontal-slowjuicer-fit-770x770x75Omega Slow Juicer

Den næste juicepreser vi har testet er denne Omega Slow Juicer. Omega er et amerikans brand der er kendt for at fremstille køkkenmaskiner i høj kvalitet. En Omega slow juicer er netop også en maskine der oser af kvalitet og her har vi at gøre med en slow juicer i topklassen.

Umiddelbart minder den en del om Wilfa modellen men den er en anelse mere rund i designet. Den har skridsikre fødder så den står godt fast på arbejdsbordet, hvilket er noget man godt kan savne på Wilfaen.

Denne Omega slow juicer har ligeledes en kraftig motor på 150 watt og den har et lavt omdrejningstal hvilket er energibesparende, og så gør det at endnu flere næringstoffer er bevaret i juicen.

Det at den drejer langsomt gør at du kan gå igang med juicen med det samme, du behøver ikke skære alt frugt og grønt ud før du går igang. Du kan skære mens den juicer.

Tragten er lidt smallere end på Wilfaen men smalle grøntsager som gulerødder og selleri kan gå direkte i. Æbler og appelsiner skal skæres ud i mindre stykker. Der er et effektivt filter så du behøver ikke skælle frugten først.

Det mest positive ved denne juicepresser er, at du kan lave alt muligt andet i den end blot juice. Der følger 6 forskellige front-tuder med. Du kan lave din egen nøddesmør, lave pasta, babymad, mos, hakkede krydderurter, hvidløg etc. Den er derfor en helt lille køkkenmaskine i sig selv.

Pulpen er også knastør når den sorteres fra, så også her kan du sagtens bruge pulpen til madlavning eller bagning.

Denne model er lidt dyrere end Wilfaen og priserne ligger på omkring kr. 2500. Du kan se priser ved at klikke her. 

hurom-slowjuicer

Hurom Slowjuicer

Her går vi yderligere en prisklasse op når vi taler om slow juicere. Denne Hurom slow juicer er fremstillet i Korea og er i særdeles høj kvalitet, hvilket også ses i kvaliteten af materialerne.

Den har et justerbart filter så man selv kan justere hvor mange fibre man vil have med i juicen. Man kan således få en helt tynd juice eller en lidt tykkere og mere mættende juice.

Den kører med kun 45 omdrejninger i minuttet, hvilket gør det til testens langsommeste juicer, hvilket betyder at juicen bevarer mest muligt af sit næringsindhold. Du får derfor også en juice der kan holde sig længere frisk i køleskabet.

Den er også testens mest støjsvage juicer så du behøver ikke bekymre dig om at vække familien søndag morgen.

Se priser her

 

You may also like

Leave a Comment