Lagkagebunde Opskrift – den nemmeste og hurtigste

by Milla

Skal det gå hurtigt, men stadig være lækkert og hjemmelavet, så kommer der her en rigtig nem og hurtig opskrift på lagkagebunde. Med denne lagkagebunde opskrift kan du nemt og hurtigt imponere med ganske få ingredienser og på meget kort tid.

Lagkagebunde opskrift:

Opskriften giver en almindelig springform der så deles i 2 eller max 3 bunde. Til 6 kagesultne mennesker.

  • 5 æg (stuetemperatur)
  • 115 g hvedemel (erstat evt. 15 g med kartoffelmel)
  • 120 gram sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • Vil du have bundene med chokoladesmag tilsæt da 2 spsk kakao

Æggene deles først i hvider og blommer. Hviderne piskes stive i en skål for sig selv. Blommerne piskes luftige sammen med sukkeret.

Sigt mel og bagepulver ned i skålen med æggeblommer og sukker og rør godt igennem. Derefter vendes æggehviderne forsigtigt i, og vendes nogle gange til det er blandet igennem.

Herefter hældes dejen i en springform og bages ved 175 grader i ca. 30 min. Stik med en tandstik for at tjekke om den er bagt hele vejen igennem.

Når den er bagt tages den forsigtigt ud af springformen så den kan køle af inden den skæres og pyntes. Du kan sagtens fryse bundene, hvis du ikke skal bruge dem med det samme.

Skær med en god, stor kniv tværs igennem lagkagebundene – den kan deles i 2 eller 3 lag alt efter hvor tykke eller tynde du ønsker dine bunde. Skal du lave lagkage til mere end 6 mennesker bør du bage dobbelt portion i 2 springforme.

Lagkagebunde, rabarbersirup og flødeskum

Forslag til fyld:

Herefter skal du så samle din lagkage og det kan du jo gøre efter smag og behag.

  • frugtmousse
  • frisk frugt
  • marmelade
  • chokoladeskum
  • krymmel
  • friske bær
  • marcipan
  • glasur

Her i corona-isolationen, hvor vi fejrede 2-års fødselsdag, og jeg helst ikke ville i supermarkedet, så lavede jeg en helt simpel version, som smagte rigtig godt og bragte stor glæde. Nogle gange er det bare bedst når det er helt simpelt.

Jeg piskede ½ liter økologisk fløde med 4 spsk rabarbersirup fra Puks Delikatesser. En sød sirup med god smag af rabarber – og faktisk blot indkogt af rabarber og sukker ligesom man ville gøre hvis man lavede den helt hjemmelavede version. Ved at tilsætte rabarber sirup til fløden fik jeg en let, lyserød flødeskum med sød og frisk smag af rabarber.

Den fyldte jeg imellem lagene og smurte den op på toppen med rabarberskum, og pyntede til sidst med god, gammeldags krymmel i pink og hvid. Et 2-års lys på topen og lidt ekstra pynt, og så var alle glade og glædede sig til lækker lagkage. Mere kompliceret behøver det ikke være.

You may also like

Leave a Comment