Montenegro – et land fuld af overraskelser

by Milla

Ved en gennemrejse igennem Montenegro vil man opleve, at landet er så fyldt af kontraster, at det nærmest kan være svært at forstå. Man vil ihvertfald kunne opleve en overraskende fornemmelse, når man på den ene side kan opleve hovedstaden, Podgorica, som ikke kan betegnes som en køn by, og som også bliver overset af de fleste turister. Mange turister vil ankomme her, da der ligger en international lufthavn i nærheden, men der er ingen særlig grund til at blive i hovedstaden. Der findes ingen nævneværdige seværdigheder i Podgorica, men der findes et udvalg af hoteller, restauranter og barer, hvis man får brug for en overnatning i byen.

Rejser til Monenegro – Det nordlige Montenegro

Det nordlige Montenegro byder på et helt fantastisk landskab med de mange høje bjerge og frodige dale. Landskabet er virkelig smukt, og kan også betegnes som et område i hastig udvikling, når det angår turismen. Naturen her indbyder til så mange udendørsaktiviteter, at det kan være svært at vælge. Om sommeren kommer turister for at opleve vandreture i bjergene, riverrafting og rapelling, hvorimod det er skisporten der trækker om vinteren. Montenegro er helt oplagt til en skiferie, og sneen kan ligge helt op til mandshøjde om vinteren. Der findes mange gode og eksklusive overnatningsmuligheder, hvorfra man kan nyde de aktiviteter man ønsker. Montenegro bruger Euro, men prisniveauet er stadig langt under hvad man forventer på en sædvanlig skiferie.

Kolasin – en uopdaget perle

Et sted som fortjener en del opmærksomhed er en lille by i det nordlige Montenegro, Kolasin. Kolasin har omkring 4000 faste indbyggere, men tallet stiger ofte i takt med de mange turister der kommer og går, for at holde ferie i den fantastiske natur. Kolasin er en lille og stille by, der ligger cirka 70 km fra hovedstaden, og her er landskabet perfekt til at gå på opdagelse i den uopdagede natur.

Kolasin blev grundlagt af tyrkerne i det 17. århundrede og er beliggende mellem floderne Tara og Moraca, og er omgivet af et fantastisk bjerglandskab. Byen er nærmest som en bjerrig oase i et land, som ellers godt kan være lidt barskt af og til. Byen er beliggende i omkring 1000 meters højde, og er en god destination både til sommer- og vinterferie. Klimaet gør, at luften er utroligt ren, ligesom vandet også er rent og friskt. Kolasin er et virkelig godt sted at få genopladet batterierne, og man vil uden tvivl forlade byen i en mere afslappet tilstand.

Landskabet omkring byen er domineret af bjerge, floder, søer og skove. En særlig attraktion for turister er Biogradsko Lake, som findes i nationalparken, Biogradska Gora, Biograd National Park. Biogradsko Lake er beliggende i 1094 m højde og her finder man rige muligheder for naturskønne vandreture. Landskabet er så rent og uspoleret, at man ikke kan undgå at blive betaget af stedet.

You may also like

Leave a Comment