Rejse til Sri Lanka

by Milla

Besøg Mirissa på Sri Lankas sydkyst

Sri Lankas sydlige kyststrækninger er præget af lange hvide sandstrande med palmer og det smukkeste blå havvand. Drømmer du om en afslappende ferie ved en rigtig bounty-strand, så er Mirissa helt sikkert et godt bud på en rejsedestination. I Mirissa står tiden nærmest stille og strandlivets afslappende atmosfære er altdominerende.

Mirissa er en lille fiskerlandsby og de karakteristiske fiskerbåde er at finde på stranden, ligesom man kan nyde det smukke syn af fiskerne på arbejde en tidlig morgenstund. Stranden er noget nær perfekt, ligesom der også er gode muligheder hvis man er interesseret i surfing. Stranden her blev hårdt ramt under tsunamien, og man kan høre mange triste skæbnehistorier når man taler med de lokale. De lokale indbyggere lader sig dog ikke længere mærke af tragedien, og en positiv og glad stemning er at finde overalt. Men det er nu også praktisk talt umuligt at være i dårligt humør, når man befinder sig i så udpræget et paradis.

Langs stranden finder man små hoteller, guesthouses og bungalows,  hvor man kan leje sig ind til billige penge. Priser og komfort varierer, og man kan finde helt simple bungalows bygget på høje pæle ved strandkanten. Derudover byder strandområdet på små hyggelige restauranter i sandet og i Mirissa står friskfanget fisk i alle mulige variationer højt på menukortet. Der er dog også masser af andre muligheder, såfremt man ikke er til fisk og skaldyr. Hvis man besøger en beach bar til en aftendrink, vil der ofte blive serveret stærkt krydrede fiskesnacks som tilbehør til en kold øl. Det er bestemt en oplevelse værd.

I Mirissa er der små butikker, hvor man kan handle de mest nødvendige fornødenheder, men ønsker man et bredere udvalg, så er den nærmeste by Matara ca. 4 km mod øst. Her findes supermarkeder, markeder, banker og en togstation. Mod sydvest ligger byen Unawatuna, som også er en lille landsby, men som har udviklet sig til et større turistområde efterhånden. Så ønsker man den mest stille og rolige atmosfære man kan forestille sig, og man gerne vil lidt væk fra turismen, så er Mirissa et rigtig godt bud. Den bedste periode at rejse i er november til april. Klik her for at finde billige flybilletter til Sri Lanka

Luksuriøst hotel i Colombo Sri Lanka

Går rejsen til Sri Lanka, så er Galle Face Hotel et rigtig godt hotel i Colombo, som er hovedstaden i Sri Lanka. Her kan du slappe af når du lander på øen, og hvile lidt ud efter rejsen inden turen fortsætter videre ind i den spændende ø. Galle Face Hotel er beliggende midt i Colombo ud til kysten af det Indiske Ocean. Fra de fleste værelser på hotellet er der således panoramisk udsigt over det Indiske Ocean. Værelserne er stilfuldt indrettede og personalet er venligt og meget hjælpsomme. Hotellet har 9 restauranter, hvoraf der bl.a. er overdådig morgenbuffet med eksotiske retter og utallige friske juices. Der er også a la carte restauranter og om eftermiddagen serveres et overdådigt High Tea bord med te og kage. Hotellet har fitnesscenter og spa, samt den smukkeste saltvandspool ved kanten af det Indiske Ocean.

You may also like

Leave a Comment