Sunde belgiske vafler

by Milla

Det blev lørdag morgen, og yngstebarnet havde siden igår aftes talt om, at vi skulle bage vafler til morgenmad. Da køkkenskabet var ved at være en smule tomt, så skulle jeg lige finde en opskrift der kunne passe med det vi havde på lager inden der skulle købes ind i løbet af weekenden. Jeg plejer nemlig at bage vafler med havregryn og banan, men begge dele var ved at være i bund, så det ville ikke give vafler nok til en familie på 5. Jeg ville også gerne have en opskrift der harmonerede med den lidt sundere ende af skalaen.

Når man googler “sunde belgiske vafler opskrift” eller “protein vafler” så kommer der en masse opskrifter op fyldt med æg, banan, proteinpulver mm. Men ingen af dem passede med det jeg havde på lager. Derimod så havde jeg adskillige liter ymer der lige var overskredet sidste holdbarhed, så dem ville jeg gerne have brugt i en fart.

Jeg valgte derfor at eksperimentere med det jeg havde på lager, og resultatet blev faktisk ganske udmærket, og hele familien godkendte eksperimentet. Og jeg fik samtidig brugt en halv liter af den snarligt udløbne ymer. Jeg brugte godt nok almindelig hvedemel, og nogle vil sandsynligvis mene, at det ikke er sundt – men jeg tror jeg vil prøve med havremel næste gang, jeg har på fornemmelsen at det også vil blive ganske fint. Jeg skriver derfor blot ‘mel’ i opskriften, og så kan man bruge hvad man har.

Sunde belgiske vafler opskriften kommer her. Jeg fik 10 vafler ud af denne portion.

Sunde Belgiske Vafler

Ingredienser
  

 • 3 æg
 • 500 g ymer
 • 280 g mel
 • 60 g sukker/sukrin/mm
 • 1 knsp salt
 • 1 tsk vanilje
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 scoop proteinpulver med vanilje (kan sagtens udelades)
 • 1 tsk revet citronskal (kan udelades)

Sådan gør du
 

 • Det hele blendes godt sammen med en stavblender
 • Dejen bliver ret tyk, og kan justeres med lidt mælk
 • Hældes i forvarmet vaffeljern og bages til de er gyldne

Tips og tricks til sunde belgiske vafler:

På grund af den store mængde ymer, så får vaflerne en let smag af ymer – denne camoufleres lidt af vanilje og kardemomme, men man kan godt smage det alligevel. Vil man helt undgå smagen af surmælksprodukt, så vil en smule revet citronskal give en mere dessertagtig smag.

Jeg brugte Sukrin Gold i stedet for almindelig sukker, men bruger man almindeligt sukker, så vil det også mindske smagen af ymer. Man kan også sagtens tilføje en banan for en mere fyldig sødme. Jeg brugte Bodylabs proteinpulver med vanilje, da jeg synes det giver en fyldig smag og lidt ekstra sødme. Man kan sagtens udelade proteinpulveret, hvis man ikke har det, eller ikke har lyst til at bruge den slags.

Jeg bager mine vafler i Tefal Snack Collection og bruger pladerne til belgiske vafler, der som regel er dem der følger med når man køber maskinen. Ellers kan man købe et hav af forskellige plader, så man her flere muligheder med en enkelt maskine. Den er ret genial.

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering