Tag på øhop i Grækenland

by Milla

Grækenland er en oplagt destination hvis man gerne vil tage på øhop. Med et øhop forstås at man rejser fra ø til ø og på den måde oplever meget mere, end hvis man blot tager til en enkelt ø. Da landet har tusindvis af øer at byde på, så er der rig mulighed hvis man er til øhop. Grækenland har så mange forskellige øer, og det er en god idé at holde sig indenfor en enkelt øgruppe, hvis man planlægger at tage på øhop i Grækenland.

Øhop Grækenland

Den græske Øhav optager omkring 7.500 km af landets samlede kystlinje. Grækenlands kystlinje byder på et meget varieret landskab, det er ikke bare strand og vand det hele. Med en kystlinje der strækker sig næsten 16000 km så kan man opleve de smukkeste sandstrande, små bugter og vige, klitter, sten, huler, klipper, vulkanjord og kontrastfyldte farver. Mange af de græske strande har fået det blå flag og er fantastiske badestrande, og mange af dem bruges ligeledes til dykning, vandski, snorkling, sejlads og vindsurfing.

Det græske øhav byder på adskillige øer. Mange af de mest velkendte øer er beboede og huser hvert år tusindvis af turister når charterflyene begynder at lande i øernes lufthavne. Men der findes også mindre øer, som huser meget få mennesker og stadig er uberørte af turismen. Her kan man opleve noget af det oprindelige Grækenland, hvor de traditionelle værdier stadig er velbevarede.

Nogle af de mest populære ferieøer ligger i øgruppen Kykladerne. Kykladerne ligger i Det Ægæiske Hav og omfatter nogle af de smukkeste øer i Middelhavet. Det er her man finder de postkort lignende motiver med hvide huse med blå tag og vinduer. Den traditionelle arkitektur kendetegner øerne sammen med det af og til barske landskab, som afbrydes af fortryllende strande. Blandt populære øer i Kykladerne finder man bl.a. Naxos, Paros, Syros og længere mod syd Santorini samt masser af mindre øer. Der er gode færgeforbindelser fra Athen, og det er nemt at planlægge et øhop til øerne i Kykladerne.

En anden øgruppe som er populær hvis man tager på øhop i Grækenland er De Ioniske Øer som ligger mod vest over mod Italien. Her finder man øer som Zakynthos, Korfu, Lefkas og Kefalonia samt en række mindre øer.

Med Athen som udgangspunkt

Det er nemt at tage på øhop i Grækenland, og i særdeleshed hvis man vælger at tage udgangspunkt i landets hovedstad, Athen. Fra Athen tager man til havnebyen Piræus, og det er her man finder alle de store færger, som sejler til de mange forskellige øer. Det er nemt at komme til Piræus, der ligger ca. 30 minutters kørsel med en direkte metrolinje fra Athens centrum. Der kører tog flere gange i timen. Fra Piræus finder man alle færgeruterne, og  der er daglige afgange, og til mange af øerne er der afgange flere gange dagligt. Man kan vælge hvilke øer man vil til, og nogle færgeruter ligger til ved flere øer på samme rute. En populær rute er f.eks. Naxos, Paros, Ios, Santorini. På denne rute kan man således besøge fire af de græske øer og på den måde udforske en stor del af den græske skønne natur.

Det er en rigtig spændende oplevelse at tage på øhop i Grækenland, da man kan få oplevet rigtig meget i forhold til at tage en charterrejse og opholde sig på samme ø i en hel uge eller to. Her kan man få megen variation og få set flere sider af det græske samfund og naturen.

You may also like

Leave a Comment