Tyndskræller fra Gefu

by Milla

gefu-tyndskraellerGefu Tyndskæller

Godt nok ser den lille ud, men en tyndskræller fra Gefu er et virkelig behændigt køkkenredskab. Med sådan én ved hånden kan du hurtigt og nemt fremtrylle lækre grøntsagsretter og salater uden at skulle hive elektriske apparater frem fra skabene.

En god tyndskræller er uundværlig i et køkken. Man kan nemt og hurtigt skrælle frugt og grøntsager, og man kan, som navnet antyder, skrælle frugt og grønt i tynde skiver og strimler.

Denne tyndskræller fra Gefu har jeg testet igennem de sidste måneder, og jeg er blevet utrolig glad for den, da den legende let kan snitte f.eks. et spidskålshoved i fine, tynde strimler, som er rigtig lækre i salatskålen. Personligt synes jeg at kål skal snittes ret fint for at være lækkert som salat, jeg bryder mig ikke om store stykker kål i salaten. Så med en tyndskræller er det virkelig nemt at få et godt resultat.

Jeg har også en elektrisk grøntsagssnitter som jeg ofte bruger til råkost, men med denne tyndskræller er det faktisk lige så nemt at skrælle kål, da den samlede tid med rengøring af maskine, opskæring af kålhovedet etc. faktisk tager lige så lang tid som det gør at snitte det i hånden. Og så skal tyndskrælleren bare vaskes af igen, og så er den klar til brug igen.

Man kan bruge den til at skrælle al slags frugt og grønt med, nøjagtig ligesom enhver anden skræller. Forskellen på denne fra Gefu og en anden skrællekniv er, at denne ligger lidt anderledes i hånden, og man kan derfor vinkle den korrekt i forhold til at snitte grøntsager i fine skiver eller strimler. Den har et ergonimisk skaft som gør, at den ligger godt i hånden. Skæret er fremstillet af japansk stål, som giver et godt resultat hver gang, da det er skarpt og ikke bliver sløvt.

Når jeg snitter kål, så skærer jeg først kålhovedet i halve eller kvarte, alt afhængig af størrelsen, og så starter jeg ellers fra en ende af. Man kan hurtigt få fart på, og så snitter man en kålsalat i løbet af ingen tid.

gefu

Forhandleren oplyser at den tåler at komme i opvaskemaskinen. Jeg må indrømme at jeg blot vasker den af i hånden, da jeg synes det går så hurtigt, og så er jeg sikker på, at den ikke slides mere end højst nødvendigt. Knive kan godt blive sløve af at komme i opvaskemaskinen, så jeg synes ikke det er noget problem at vaske den af i hånden.

Man kan også bruge denne tyndskræller som osteskærer, og den er også fantastisk god at skrælle kartofler med. Den er ihvertfald blevet et uundværligt redskab i mit køkken.

En tyndskræller fra Gefu koster kr. 199,- og kan fås hos de fleste isenkram butikker. Hvis du vil købe den online kan den fås hos Kitchenone.dk

You may also like

Leave a Comment