Wilfa SJ-150A Slow Juicer

by Milla

Wilfa Slow Juicer Wilfa Slow Juicer

Hvis du er på jagt efter en juicemaskine til at lave frisk juice hjemme i dit eget køkken, så er en Wilfa Slow Juicer et rigtig godt bud på en maskine, der kan lave lækker, sund juice hjemme på dit køkkenbord.

Igennem de seneste år er det blevet mere og mere populært at lave friskpresset juice derhjemme, da der er kommet stor fokus på juicens mange sunde egenskaber. Ved at drikke friskpresset juice kan man hurtigt øge sit indtag af gode næringsstoffer på en nem og velsmagende måde. Med en god juicemaskine har man mulighed for at booste sin krop med vitaminer i løbet af meget kort tid.

Hvorfor vælge en slow juicer?

Når man begynder at kigge efter juicemaskiner vil man opdage at der findes to forskellige slags; saftpressere og slow juicere. Der er fordele ved begge, men hvis man går meget op i de sundhedsmæssige fordele, så bør man vælge en slow juicer. En slow juicer bibeholder flest mulige næringsstoffer i frugt og grønt, da juicen presses langsomt igennem maskinen, hvilket betyder at iltningsprocessen nedsættes, og der sker ingen varmepåvirkning, som der gør i en juicepresser, hvor omdrejningen foregår så hurtigt at der dannes varme når juicen presses.

Med en slow juicer vil du også få mere juice ud af hver enkelt frugt eller grøntsag, så du får ganske enkelt mere juice for pengene. Med en Wilfa slow juicer vil du opdage at pulpen; de rester der kommer ud når frugterne presses, er knastør idet al juicen er presset ud. Denne pulp kan sagtens bruges i f.eks. frikadellefars, brød etc.

Da jeg begyndte at lave juice havde jeg en saftpresser, som jeg havde fået af en bekendt. Det var en forholdsvis billig model, som egentlig var god nok, men den var meget besværlig at gøre ren, hvilket gjorde at jeg ikke fik den brugt så tit. Jeg begyndte derfor at undersøge, hvilken model jeg skulle skifte den ud med. Jeg lånte en bedre saftpresser af en veninde, og havde den hjemme et stykke tid for at se, hvordan det gik. Den var meget nemmere at bruge og gøre ren, men jeg havde læst så meget om slow juicere, at jeg synes det gav god mening, at købe sådan en. Både fordi den faktisk udnytter frugt og grønt bedre, og også fordi man rent faktisk kan gemme juicen i en dag eller to. Juice fra en saftpresser skal nærmest drikkes med det samme, da det iltes så meget under presningen, at det hurtigt bliver grumset og kedeligt. Med en slow juicer kan man presse en stor kande eller flere, så man har frisk juice i køleskabet.

Dog vil jeg sige, at jeg siden hen har anskaffet mig en juicepresser. Primært fordi jeg ikke kan lade være med at købe køkkenmaskiner, når jeg ser et godt tilbud, men også fordi det godt nogle gange må gå stærkt. Og fordi det nogle gange er rart at kunne presse hele frugter i en fart. Og sidst men ikke mindst pga. æbler, hvilket jeg vil komme nærmere ind på i min anmeldelse herunder.

Wilfa Juicemaster sj-150a

Mit valg faldt på denne Wilfa slow juicer fordi det var en af de mest fremtrædende slow juicere på markedet på det pågældende tidspunkt, og fordi jeg fandt den på tilbud til kr. 1199,- hvilket var en af de billigere slow juicere som samtidig virkede til at være af en væsentlig kvalitet. Jeg havde desuden læst en masse positivt om slow juiceren, så jeg turde godt give mig i kast med den.

Den er ret nem at samle. den består af selve basen med motoren, en aftagelig kværn, et filter, et filterhoved som ligner en skrue, og en stav som man presser frugt og grønt ned i tragten med. Så man kan ret hurtigt og nemt komme igang med at lave juice.

Størrelsen er fin

Selve røret som man presser frugt og grønt ned i er forholdsvis bredt, men ikke bredt nok til hele appelsiner og æbler, sådan som mange saftpressere er. Æbler skal som minimum skæres i kvarte. Man behøver dog ikke skrælle dem, da alt filtreres fra. Hvis man ønsker at bruge pulpen fra juicen så der det dog som regel en god idé at skrælle dem først.

Der er en beholder til juicen som sættes under filteret, og så er der en beholder til at opsamle det pulp der kommer ud for enden af skruen, som kværner frugt og grønt. Der er en lille “skiller” med som kan skille eventuel skum fra juice. Den synes jeg dog er forholdsvis unødvendig.

Effektiv juicer

Denne Wilfa slow juicer er virkelig effektiv. Den presser al saft ud af stort set alle former for frugt og grønt. Den efterlader dig med pulp der er så tørt at det stort set ikke er til at se, at det har været en grøntsag. Når man presser gulerødder så er pulpen knastør, hvilket betyder at al saften er presset ud af gulerødderne. Denne pulp er rigtig god til gulerodsbrød eller gulerodskage, så på den måde kan man virkelig udnytte denne grøntsag og få alt det bedste fra begge sider.

Den har en motoreffekt på 150 watt og et lavt omdrejningstal, hvilket gør, at den er meget energibesparende og at den bibeholder mest mulige næringsstoffer i juicen. Den har kun en enkelt hastighedfunktion, og den har en “rewind” funktion som gør, at du kan kører den lidt tilbage og så fremad igen i tilfælde af, at noget har sat sig fast, eller blot trænger til lidt ekstra omdrejninger.

Juiceren er rigtig effektiv til især hårde frugter og grøntsager. Gulerødder, rødbeder og ingefær klarer den til topkarakter. Appelsiner klarer den også fint omend man ikke kan putte dem hele ned i, da de ikke kan være i tragten. Den har lidt svært ved bløde frugter såsom bløde æbler, bananer og modne mangoer. Men den er også god til bladgrøn som f.eks. kål, salat og spinat.

Hvis man er glad for æblemost, som jeg da jeg har æbletræer i haven, så skal man være opmærksom på, at det ikke er verdens bedste æblepresser. Jeg blev ærlig talt lidt skuffet da jeg havde en spand med nedfaldne æbler som jeg ville lave æblemost af. Der er en saftpresser bedre. Men det kan dog lade sig gøre, man skal blot være forberedt på at det tager lang tid, og at man skal afskumme en hel del. Hvis æblerne er bløde så skal man tage tragten af nogle gange og skylle den, da den simpelthen bliver fyldt med skum. Jeg plejer dog at gøre det at jeg skifter mellem hårde og bløde frugter, så jeg kører f.eks. et par gulerødder ind imellem æblerne. På den måde renser jeg lige maskinen for skum inden jeg fortsætter med æblerne. For man kan faktisk godt lave en stor portion æblemost på denne maskine, man skal blot være forberede på at det tager tid.

Nem at samle og rengøre

En Wilfa slow juicer er virkelig nem at samle og skille ad. Der er kun få dele der skal passe sammen, og der er en simpel form for “børnelås” hvor man skal trykke på en knap inden man drejer for at skille den ad. Alle dele kan gå i opvaskemaskinen, så rengøringen bliver faktisk ikke nemmere end som så. Bortset fra motordelen, selvfølgelig. Men den kan nemt tørres af med en fugtig klud. Der er ingen skarpe dele så man kan sagtens lade børnene være med.

Den vejer heller ikke så meget så man kan nemt få den ind og ud af et skab. Men den er også forholdsvis smal og rektangulær, så man kan nemt få plads til den på et køkkenbord, hvor den egentlig også har et fint design der ser okay ud hvis den står fremme.

Juiceren er rimelig støjsvag. Den larmer ikke så meget, den har en dyb brummende lyd, men ikke noget der vil vække hele huset en søndag morgen.

Man får et rigtig godt resultat med en Wilfa juicemaster, og juicen kan holde sig op til 48 timer i køleskabet. Der følger en lille opskriftsbog med når man køber juiceren, så man kan finde inspiration til lækre blandinger. Ellers er der heldigvis også masser af inspiration at finde rundt omkring på internettet.

Se priser på Wilfa Slow Juicer SJ-150A hos Wupti.dk

healthy delicious smoothie and juice with fresh fruits and vegetables

You may also like

Leave a Comment