Chili Hummus – Et krydret twist på en klassiker

by Milla

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan virkelig godt lide, når mad har lidt kant – og det er præcis det, chili hummus giver. Det er hummus, som du kender den: cremet, blød og fyldt med smag… men med det dér lille spark, der gør hele forskellen.

Chili hummus blev hurtigt en af mine favoritter, da jeg første gang købte det i supermarkedet. Jeg elskede den cremede konsistens og den lille chili-varme, der lige prikkede til smagsløgene – uden at være for meget. Men lad os være ærlige: De små bøtter er ikke ligefrem billige, især ikke når man som jeg nærmest kunne spise det med ske.

Så jeg besluttede mig for at prøve at lave min egen version derhjemme. Og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det. Ikke bare smager det endnu bedre, når man selv styrer balancen mellem syre, krydderi og cremethed – det er også langt billigere. Jeg laver nu en stor portion ad gangen og har det stående i køleskabet til hurtige frokoster, snacktallerkener eller som “det der lige manglede” i en wrap.

chili hummus

Min chili hummus er blevet en fast del af mit køkken. Jeg bruger den som dip til sprøde grøntsager, smører den på knækbrød eller ristet brød, og nogle gange topper jeg en salat med en klat i stedet for dressing. Det giver lidt mere fylde og en skøn varme.

Det gode er, at man kan justere styrken, som man vil. Nogle dage er jeg til en mild version med et lille chili-kick, andre dage må der gerne være lidt mere ild i det hele – især hvis jeg spiser den sammen med noget frisk og sprødt.

Hvis du – ligesom mig – er fan af chili og hummus hver for sig, så gør dig selv den tjeneste at kombinere dem. Og hvis du har været vant til at købe den færdig, kan jeg kun anbefale at lave din egen. Det er nemt, hurtigt og smager bare bedre, fordi du kan tilpasse den præcis, som du vil ha’ den. Prøv min chili hummus opskrift som du finder under og se om den ikke godt kan hamle op med den chili hummus du køber i supermarkedet. 

Chili Hummus

Ret Snack, Tilbehør

Ingredienser
  

  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 rød chili (eller chiliflager)
  • 400 g kogte kikærter /dåse kikærter
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk tahin (kan udelades)
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½-1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Fjern kerner fra peberfrugt og chili
  • Smør peberfrugt og chili med lidt olie og bag dem 10-15 min. ved 200 grader i ovnen eller airfryer
  • Drøn kikærter
  • Placer alle ingredienser undtagen olie i en foodprocessor eller blender
  • Tænd for blenderen og blend tilføj olivenolie indtil hummusen har den konsistens du bedst kan lide
  • Smag til med salt

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering