Lakridssmåkager med hvid chokolade

by Milla

Lakrids og hvid chokolade er et ‘match made in heaven’ og disse lækre lakridssmåkager med chokolade falder derfor nemt i samme kategori.

De er super nemme at lage, skal ikke bage ret længe – og kan holde sig længe i en lufttæt beholder. Hvis altså ikke kagedåsen er tom inden man får set sig om – det er der nemlig ret gode chancer for, da selv de mest kræsne småkagespisere synes at kunne lide disse.

Jeg bagte dem første gange lige op til jul, hvor småkagedåserne skulle fyldes godt op – men jeg synes ikke de er specielt julede i smagen, så jeg tror det bliver en favorit hele året rundt. Lakridspulver smager ikke overdøvende af lakrids, men giver en rund og fyldig sødme med et strejf af mild lakridssmag. Den hvide chokolade er cremet, rund og lækker. Kombinationen af lakrids og hvid chokolade er simpelthen fantastisk.

Dejen kan laves på forhånd og gemmes i køleskabet. Jeg har ikke prøvet at fryse dem endnu, men jeg vil umiddelbart tro at det fint kan lade sig gøre. Jeg rullede en pølse af dejen, pakkede den ind i film og lagde den i køleskabet. Så er det også nemt at skære skiver af dejen, hvis man ikke hellere vil udstikke dem – man kan fint gøre begge dele.

Jeg har brugt hvid chokolade fra Callebaut som er en lækker kvalitetschokolade baseret på bæredygtigt producerede ingredienser – og så er kvaliteten og smagen bare helt i top. De kommer i små perler, så de er lige til at fylde i dejen. Hvis du så bruger “pølsemetoden” til at skære skiver af småkagedejen, så vil chokoladeknapperne også blive skåret i mindre stykker, så du behøver ikke hakke chokoladen inden den tilsættes din dej.

Lakridssmåkager med hvid chokolade

  • 500 g hvedemel
  • 185 g flormelis
  • 375 g koldt smør
  • 1 stk æg
  • 2 spsk lakridspulver
  • 175 g hvid chokolade
  1. Alle ingredienser bortset fra lakridspulver og chokolade blandes i en skål

  2. Ælt dejen godt igennem – kan evt køres et par minutter på røremaskine

  3. Tilsæt lakridspulver og hvide chokoladeknapper og bland dejen så chokoladen bliver fordelt

  4. Rul dejen til en pølse. Kan med fordel hvile 1 time i køleskabet

  5. Alternativt kan du rulle dejen ud med en kagerulle og lidt ekstra mel og udstikke dejen i den form du ønsker

  6. Bag småkagerne i en 200 grader varm ovn (forvarmet) og bag dine småkager 7-10 min.

kage, Snack

You may also like

Leave a Comment