Islagkage med vanilje parfait og nøddebund

by Milla

Denne islagkage med vanlje parfait er utrolig lækker og samtidig ret nem at lave. Den kan varieres på forskellige måder ved at pynte med forskellige toppings. Den er oplagt at pynte med friske bær, men kan også dekoreres med fx. chokolade, krymmel eller andet pynt man kan lide.

Vanilje parfait

Vanilje parfait er en lækker cremet is baseret på sukker, æggeblommer og fløde. Denne slags is kan man nemt lave uden ismaskine. Denne blanding bliver pisket og derefter frosset for at skabe en cremet og luftig konsistens. “Parfait” betyder perfekt på fransk, og denne dessert lever virkelig op til navnet med sin rige smag og glatte tekstur. Det er en skøn treat for alle, der elsker vaniljesmag og ønsker at nyde en elegant dessertoplevelse.

Islagkage med vanilje parfait og nøddebund

Ingredienser
  

Nøddebund:

  • 250 g hakkede nødder fx. mandler, valnødder, hasselnødder
  • 200 g æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 150 g hvid chokolade

Vanilje Parfait:

  • 6 stk æggeblommer evt. pasteuriserede
  • 130 g sukker
  • 500 ml fløde
  • 2 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang

Sådan gør du
 

Nøddebund

  • Hak nødderne
  • Pisk æggehviderne stive
  • Tilsæt flormelis og pisk det godt igennem til det har en marengsagtig konsistens
  • Hak den hvide chokolade og tilsæt marengsen
  • Hæld massen i en springform og tryk det lidt sammen
  • Bag ved 150 grader i ca. 50 min
  • Tag bunden ud af ovnen og tryk godt på den med en paletkniv så den bliver flad og sammenpresset

Vanilje Parfait

  • Pisk æggeblommer og tilsæt sukker. Pisk til en luftig æggesnaps
  • Tilsæt også vanilje og sukker og pisk
  • Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål
  • Vend forsigtigt de to piskede masser sammen
  • Hæld parfaiten over den afkølede nøddebund
  • Sæt desserten i fryseren i mindst 5 timer eller gerne til næste dag
  • Pynt med friske bær, coulis, chokolade, krymmel mm.

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering