Keto Brownie

by Milla

Leder du efter en lækker keto brownie opskrift – altså en lækker brownie uden mel og sukker – så prøv denne opskrift som både er nem, hurtig og lækker. Den giver en lækker, svampet chokoladekage som er tæt og lidt tung, da den er baseret på mandelmel. Den går særdeles godt med en kugle vaniljeis af en art – evt en hjemmelavet flødeis, hvis det skal fortsætte i low carb linjen.

Jeg elsker at eksperimentere med sukkerfri, sund(ere) kager – jeg har en særdeles kagespisende familie, og engang imellem synes jeg det er ganske fint at spare på de søde sager – især når noget smager på en måde, hvor de ikke opdager det. Denne keto brownie er godkendt af alle i familien, og en bradepande kan snildt få ben at gå på i løbet af en weekend.

Keto brownie ingredienser

Denne kage er baseret på mandelmel og indeholder ingen mel eller sukker. Jeg laver altid mandelmel selv blot ved at køre hele mandler i min bamix blender, hvor jeg har en indsats der kan pulverisere mandler, krydderier, kaffebønner mm. Jeg kan lave helt fint mandelmel på ganske kort tid. Jeg smutter normalt ikke mandlerne. Den eneste gang jeg gør det er muligvis hvis jeg skal bage kransekage nytårsaften eller noget i den stil – men jeg hører også til de lidt dovne amatørkokke.

Derudover bruger jeg raw cacao. Raw cacao er, som navnet antyder, rå kakaobønner der er pulveriserede men ikke opvarmet så meget. Denne type kakao er derfor langt mere næringsrig end den billige fra supermarkedet. Du kan også godt bruge den billige version – men så skal du bruge lidt mere, da den ikke er nær så kraftig i smagen.

Fedtstoffet i denne keto brownie er smør eller kokosolie. Det er lidt alt afhængig af temperament, og kokosolien vil give kagen en let note af kokos. Smør gør kagen en anelse tungere, men ellers gør det ikke den helt store forskel, og jeg bruger blot hvad jeg lige har tilgængeligt.

Kagen skal bages ved 180 grader i ca. 20 min.

Keto Brownie

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Dessert, kage

Ingredienser
  

  • 260 g mandelmel
  • 60 g rå kakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 85 g smør el. kokosolie
  • 4 æg
  • 160 g sukrin gold eller kokossukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ dl vand
  • 1 håndfuld groft hakkede hassel- eller valnødder

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser godt sammen i en skål
  • Juster konsistensen med lidt vand eller olie
  • Smør en bradepande eller brug bagepapir i din bradepande
  • Fordel kagedejen i bradepanden og glat den lidt med hænderne eller en dejskraber
  • Bag ca. 20 min midt i ovnen ved 180 grader

You may also like

Leave a Comment

Opskrift Vurdering