Jeg har lige (gen-) fundet vores gamle vaffeljern og har genopdaget glæden ved friskbagte vafler. De sidste par dage har derfor stået i vaflernes tegn. Jeg har bagt alt ligefra grønne spinatvafler til mandelvafler, og på billedet herover ses nogle lækre, søde kokosvafler.
Spinatvaflerne spiste vi til froskost med lidt frisk, grøn salat, røget laks, avocado i skiver og friske cherrytomater. Nemt, sundt og lækkert. Kokosvaflerne spiste vi med en lækker N’ice Cream bestående af frossen banan, frosne jordbær blendet med lidt kokosmælk og vanilje. Jeg dryssede med lidt kokosmel og friske bananer i skiver. Her kommer et par opskrifter på sunde vafler.
Spinatvafler:
- 1 stor håndfuld frisk spinat
- 2 æg
- 2 dl hytteost
- 1 spsk Husk
- ½ tsk salt
Blend godt igennem indtil det har en tyk, grødagtig konsistens. Bag på et rygende varmt vaffeljern. Denne opskrift giver ca. 3-4 spinatvafler.
Kokosvafler:
- 2 dl kokosmælk
- 2 dl kokosmel
- 2 spsk kokosfibermel
- 3 spsk kokospalmesukker (eller anden sødemiddel)
- 1 spsk Husk
- lidt vanille, en anelse salt
- 4 æg
Blend eller pisk det hele godt samme og steg på et vaffeljern. Smør evt. med kokosolie inden bagningen.
Det var et par lækre opskrifter på sunde vafler. Der kommer nok flere til hen ad vejen, da jeg bestemt ikke er færdig med at eksperimentere med vaffelbagning.
Jeg har købt et dobbelt vaffeljern hvor jeg kan bage 2 vafler ad gangen. I starten havde jeg et enkelt vaffeljern, men jeg synes det tog for lang tid når der sad to vaffelhungrende børn og ventede. Så jeg købte et dobbelt vaffeljern og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det går altså bare lige lidt hurtigere når man kan bage 2 ad gangen.